Home Estudis en curs Incidència a Catalunya

Estudi d'incidència d'EM a Catalunya

Aquest estudi es va posar en marxa al gener de 2009 i pretén determinar la incidència de l’EM a Catalunya i la seva evolució en el temps, per a poder establir si la malaltia està augmentat al nostre medi, tal i com s’ha descrit a altres regions.

Es tracta d’un estudi prospectiu de base poblacional basat en la identificació dels primers brots suggestius de malaltia desmielinitzant (CIS).  Per a cada cas de CIS es fa un seguiment durant el període 2009-2012 fins a la seva possible conversió en EM. D’aquesta forma es determina la incidència a l’inici dels símptomes (incidència a l’onset).

Per a assolir una identificació exhaustiva dels nous diagnòstics d’EM, s’ha posat en marxa un Registre oficial a Catalunya, al qual  hi participen els hospitals que atenen malalts amb aquesta patologia.

 

Epidemiologia


Highlights

Reunió de treball Epidemcat

El passat mes d'octubre de 2012 es va celebrar una reunió de treball amb els neuròlegs participants en el registre, amb una doble finalitat: donar a conèixer les dades del registre transcorreguts 3 anys de funcionament i proposar i debatre estratègies de millora i expansió del registre. Per a més informació acta reunió

Més Notícies