Home

El projecte epidEMcat és una iniciativa per a l’estudi epidemiològic de l’Esclerosi Múltiple a Catalunya. El seu objectiu és caracteritzar la malaltia a nivell poblacional en termes d’incidència, prevalença, distribució geogràfica i evolució en el temps. Aquests resultats seran de gran utilitat des del punt de vista científic i de gestió sanitària i permetrà comparar la nostra regió amb altres a nivell mundial.

L’ epidEMcat es va posar en marxa al juny de 2008 i està liderat pel CEM-Cat (Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya) i el Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospita Universitari Vall d’Hebron i compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).  Des del seu començament va comptar amb l’assessorament científic del Consell Mèdic del CEM-Cat, format per neuròlegs especialitzats en el maneig de l’EM dels centres de referència a Catalunya.

 

Epidemiologia


Highlights

Ampliació Registre

 Des del passat 20 de Març el Registre EPIDEMCAT permet introduir pacients prevalents, és a dir, aquells amb inici dels símptomes abans de 2009 per a les formes en brots i abans del 2006 per a les fomes d'inici progressiu. D'aquesta forma, el Registre serà complet i permetrà conèixer l'impacte global de la malaltia a Catalunya. Per a facilitar la identificació dels pacients, s'ha substituït la variable DNI pel CIP.

Més Notícies